Fluweelzacht: Satijn zijden stropdassen

necktie dark red satin NCKT E 039n

Het gebruik van een hoogwaardige kwaliteit zijde geeft de stropdas een luxe uitstraling. Naast de kwaliteit van de zijde spelen ook de voering, de binding en uiteraard de afwerking een belangrijke rol. Het toppunt van luxe is een satijn zijden stropdas. 

Kwetsbare stropdas

Het nadeel van satijnzijde is de kwetsbaarheid van het materiaal. Satijn is zo zacht en glad, dat elke afwijking direct zichtbaar is. Zorg er bij het dragen voor dat de stropdas niet langs bijvoorbeeld de rand van de tafel schaaft. Bij het knopen dient de stropdas niet ruw behandeld te worden, maar zorgvuldig en rustig zodat de stof het langste mooi blijft.

Na het dragen moet de stropdas uit de knoop gehaald worden zodat de das zijn vorm behoudt. Maar dit geldt eigenlijk voor elke stropdas. Bij een vlek moet de stropdas naar een chemische stomerij gebracht worden, want helaas, een vlek kun je er onmogelijk zelf uit krijgen.

satijnzijde stropdas confectioneren

Onze satijn zijden stropdassen

Hoewel satijnzijde een kwetsbaar materiaal is, konden wij het niet laten op zoek te gaan naar de allerbeste manier om deze stropdassen te confectioneren. Uiteindelijk zijn wij uitgekomen bij een Italiaanse weverij, die de zijde zo fijn kan weven dat er een uiterst gladde oppervlakte ontstaat. Een prachtige delicate stropdas is het resultaat. Een stropdas die zo mooi met het licht speelt en o zo soepel aanvoelt.

Deze stropdassen zijn vanaf 50 stuks in elke gewenste kleur te vervaardigen. Daarnaast hebben wij de stropdas in 10 prachtige kleuren op voorraad. Zoals oudroze, okergoud, helder rood en cyaan blauw. Per stuk is de stropdas Euro 19,95, exclusief btw. Bij grote aantallen passen we een staffelkorting toe. Ook deze stropdassen kunnen voorzien worden van een logo.

×