Zó draag je je stropdas op kantoor: de laatste trends!

stropdassen trends

We schreven het al eerder, maar 2018 is het jaar van de casual stropdas. Een smalle luxe wollen das, een trendy smal linnen exemplaar of een gebreid modelletje. Maar kun je die dan wel naar kantoor dragen? Of bij een sollicitatiegesprek of naar een chic feest? Zeker weten van wel! Wij leggen je uit hoe je de casual das kunt dragen volgens de allerlaatste stropdassen trends.

De nieuwe kantoorstropdas

Elk kantoor heeft een ongeschreven dresscode, er is geen handboek voor en de regels hangen ook niet op een poster aan de muur. Maar als je rondkijkt zie je dat alle mannen toch stiekem naar elkaar gekeken hebben wat te dragen. Meestal is er niemand die uit de band springt, op kantoor wil je vooral opvallen door je werkprestaties en niet per se door je kleding. Dragen jouw collega’s over het algemeen nette overhemden en een nette broek of pantalon met zo nu en dan een stropdas? Dan is het juist leuk om afwisseling in je outfit aan te brengen door het dragen van een stropdas. Geen stijve zijden business-stropdas. Jouw werkomgeving leent zich er juist perfect voor om variatie in je outfit aan te brengen door middel van een casual stropdas. Kies dus eens voor een vlot gebreid exemplaar! Te trendy voor jou? Houd het in het begin dan bij een effen donkerblauw model. Als je naar buiten kijkt hangt het voorjaar in de lucht dus ook linnen is een goed idee, deze stof geeft je look een stoere uitstraling; vlot, eigentijds en trendy.

wollen stropdas ruit

Helemaal on trend met deze herenstropdas in retro look!

gebreide stropdas donkerblauw

Trendy door de gebreide structuur, stijlvol door effen donkerblauw: Shop jouw gebreide stropdas hier.

Downgrade je zakelijke outfit!

Werk jij op een kantoor waar de stropdas tot de gangbare kantoorkleding-etiquette hoort? Dan is een zijden stropdas een veilige keuze. Maar wil je graag een trendy accent op een stijlvolle manier aan je pak toevoegen, dan kun je ook afwisselen met materiaalsoorten. Op koude voorjaarsdagen een beige wollen stropdas op je witte overhemd, en op dagen waarop de zon schijnt kies je voor een luchtiger donkerblauw linnen exemplaar met een dito pochet in je borstzak. Het fijne van onze linnen en wollen stropdassen is dat ze een gemêleerde uitstraling hebben. Zo is blauw niet effen blauw maar blauw maar zie je ook een korreltje lichtblauw, grijs of beige. Wel stijlvol, maar toch met een casual twist. Of kies voor een gebreide stropdas met horizontale strepen, zoals de mode in de jaren 50.

Toegegeven, deze trends staan vooral voor de twintigers en dertigers fantastisch. We kennen natuurlijk je leeftijd niet, maar gaat een gebreid model je te ver, dan kun je ook een standaard zakelijke stropdas nemen, maar daarbij wel kiezen voor een smal model. Dan ga je toch met de trends mee, maar houd je het meer bij jezelf.

wollen stropdas

Perfect voor een casual touch aan je zakelijke outfit. Kies jouw wollen stropdas hier.

linnen stropdas

Gemêleerde linnen stropdas: casual chic. Ontdek hier onze linnen stropdassen.

Tenslotte is dat natuurlijk het beste advies. Experimenteer met de trends, maar houd het bij jezelf. Draag waar jij je goed bij voelt en jij zult shinen op kantoor!

Bekijk ook

stropdas of vlinderstrik

Stropdas of vlinderstrik?

Soms sta je voor de keuze: ga je voor een vlinderstrik of kies je een stropdas? Een strik is een trendy en originele keuze, een stropdas daarentegen is traditioneel...

trouwstropdassen2

Trouwstropdassen

Met stropdassen of vlinderstrikken in dezelfde kleur voor je naaste familieleden en beste vrienden geef je je bruiloft een feestelijk tintje.

oranje stropdas3

De oranje stropdas

Wist je dat de jaren zeventig weer helemaal terug zijn? En welke kleur was toen razend populair? Juist ja, oranje! Van oranje pannen tot oranje muren en van oranje sokken...

×